Az oldal tartalma a jövőben nem frissül.

Aktuális híreinket a www.doboz.hu oldalon olvashatják!

Alföldi tanyai termékek értékesítésének segítése

Felhívás

Vidéki termelők, gazdák termékeinek bemutatása - minőségtanúsítási rendszer
 
A "Alföldi tanyai termékek értékesítésének segítése" projekt (megnyert pályázat révén) ingyenesen segíti hozzá a tanyai, vidéki termelőket, gazdákat, hogy bemutassák – az erre specializált honlapon – önmagukat, termékeiket és ezáltal potenciális vásárlóik könnyebben eljuthassanak hozzájuk.
A honlap központi célja az alföldi tanyai termékek után érdeklődők és az azokat termelők/értékesítők egymásra találásának elősegítése, illetve információcseréjük támogatása. Tekintettel a főleg növényi, illetve az állati eredetű termékekre, élelmiszerekre, késztermékekre.
 
Érdeklőni lehet:
Veritas Kulturális Egyesület (Békés)
Telefon: +36202346421

A vidéki régióknak, tanyás térségeknek megvannak a saját készítésű termékeik, élelmiszereik, melyek kitűnő minőségűek, és jórészt (ha nem is minden esetben hivatalosan, de) hungarikumnak tekinthetők.

E tanyai, vidéki termékeket, élelmiszereket igénylők, a vidéki ízeket kedvelők vannak számosan, és még többen vannak, akikben fel lehet kelteni az igényt. De ezen érdeklődőknek sok esetben nincsenek kapcsolataik a termelőkkel, gazdákkal. A tanyai, vidéki termék nehezen jut el a potenciális vásárlókig.

A "Alföldi tanyai termékek értékesítésének segítése" projekt (megnyert pályázat révén) ingyenesen segíti hozzá a tanyai, vidéki termelőket, gazdákat, hogy bemutassák – az erre specializált honlapon – önmagukat, termékeiket és ezáltal potenciális vásárlóik könnyebben eljuthassanak hozzájuk.

A honlap központi célja az alföldi tanyai termékek után érdeklődők és az azokat termelők/értékesítők egymásra találásának elősegítése, illetve információcseréjük támogatása. Főleg növényi, illetve az állati eredetű termékekkel, élelmiszerekkel, késztermékekkel kapcsolatban.

Az információcsere középpontjában tehát a pályázatból finanszírozott honlap áll, mely köré gyűjtjük a tanyai, vidéki terméket igénylő magánszemélyeket, szervezeteket (kereskedők, felvásárlók, menzák, stb.), illetve a termelőket, gazdákat. A honalapra várjuk tehát:

 • A tanyai, vidéki termékek után érdeklődőket;
 • Tanyai, vidéki termelőket, gazdákat;
 • Kereskedőket, akik tanyai, vidéki termékeket árusítanának szívesen;
 • Továbbá azokat a felvásárlókat, konyhák (menzákat), élelmezési szervezeteket, melyek tanyai, vidéki termékeket igényelnek tevékenységükhöz.

A honlap keretei között működő minőségtanúsítási rendszer révén, nyomon-követhetővé válik a potenciális vásárlok részére a tanyai termékek termelési folyamata, minősége, illetve a gazdák minősítése.

Minőségbiztosítási rendszer jelenléte a honlapon

 • A honlapon megtalálhatóak minőségbiztosítás alapját képező termelési, termék előállítási előírások.
 • A termelők, gazdák bemutatkozásai (fotók, leírás a gazdaságáról, saját magáról, segítőiről).
 • Termékismertetők (fotó, szöveg).
 • A tanúsítványt igénylő termelők, gazdák nyilatkozatai a minőségbiztosítási előírások elfogadása tekintetében.
 • A tanúsítványt igénylő termelők, gazdák termelési, előállítási folyamataikat dokumentálják (fotók és leírás).
 • Ötfokú értékelési lehetőség (a regisztrált látogatók számára) szavazat formájában a termékleírásoknál, termékenként.
 • A tanúsítvánnyal rendelkező termelőket, gazdákat minősítjük alapvetően értékelésük, tanúsítottként eltöltött időszakuk alapján.

Ahhoz, hogy a tanyai, vidéki termékek eljussanak az ezek iránt érdeklődőkhöz, a termelők, gazdák adatai (a pályázati projekt keretében ingyenesen), be kell, kerüljenek a honlap adatbázisába.

Mi szükséges ehhez:

 1. lépés: A tanyai, vidéki termelők, gazdák alapadatainak felvétele. Kérjük az érdeklődőket, töltsék ki és küldjék be az adatlapot.
 2. lépés: A bemutatkozások és termékismertetők elkészítése, beküldése.
 3. lépés: A tanúsítvány megszerzésének alapja a minőségbiztosítási előírások elfogadása, a termelés dokumentálása.

Várjuk kérdéseiket, jelentkezésüket a programra.

Békés, 2013. február 28.

Veritas Kulturális Egyesület (Békés)

Az adatlap letöltéséhez kattintson a képre.