Az oldal tartalma a jövőben nem frissül.

Aktuális híreinket a www.doboz.hu oldalon olvashatják!

Tájékoztató a Magyar Államkincstár által forgalmazott állampapírokról

 

Tisztelt Hölgyem/Uram!

 

 

Engedje meg, hogy tisztelettel meghívjuk és röviden tájékoztassuk Önt a Magyar Államkincstár által forgalmazott állampapírokról és a Kincstár értékpapír-forgalmazási tevékenységéről.

 

Az előadást a Polgármesteri Hivatal (Doboz, Kossuth tér 3.)  Házasságkötő termében tartjuk

 

2013. február 07-én 10 órai kezdettel.

 

A tájékoztatót követően – igény esetén – lehetőséget biztosítunk a helyszínen történő számlanyitásra is. Ez természetesen csak lehetőség, elsődleges célunk a tájékoztatás, az állampapír vásárlás melletti érvek ismertetése. A számlanyitás nem jár azonnali befektetési kötelezettséggel és pénzbefizetéssel, mindössze a személyi igazolványra, lakcímkártyára, adókártyára van szükség.

Kérjük, hogy készpénzt befektetési szándéka esetén se hozzon magával.

 

Ezúton köszönjük meg előre is, amennyiben megtisztel bennünket figyelmével, és részt vesz rendezvényünkön.

 

Békéscsaba, 2013. január 25.

 

 

Magyar Államkincstár
Békés Megyei Igazgatóság

 

5600. BÉKÉSCSABA, DÓZSA GY. ÚT 1. POSTACÍM: 5601.BÉKÉSCSABA, PF. 120 TEL.:(66)447-344 FAX: (66)447-122

api.bek@allamkincstar.gov.hu

Tájékoztató

 

A Magyar Államkincstár Békés Megyei Állampénztári Irodájában széles futamidő-választékkal kaphatók a különböző típusú állampapírok, melyek az állam által kibocsátott, állami kezességvállalással garantált értékpapírok. Lejáratkor a tőke teljes összegére, valamint az esedékes kamatokra – értékhatártól függetlenül – teljes körű garancia vonatkozik. Az értékpapír-nyilvántartási számla vezetéséért és a jegyzési, adásvételi, illetve kamat- és tőketörlesztési tranzakciók után a Kincstár a 2012. évi CXVI. tv. szerinti pénzügyi tranzakciós illetéken túl nem számol fel díjat.

 

A WebKincstár és TeleKincstár szolgáltatást igénybe véve az állampapírokkal kapcsolatos ügyintézés kényelmesen - interneten és telefonon keresztül -, otthonról is történhet.

Minden futamidőre található állampapír: a befektetések futamideje lehet egészen rövid - pár hetes -, de lehet akár 15 éves is. A legnépszerűbbek a csak Kincstárban, 3 és 5 éves futamidőre jegyezhető Prémium Magyar Államkötvények, melyek inflációt magasan meghaladó kamatot biztosítanak, valamint az 1 éves futamidejű Kamatozó Kincstárjegy és a hat hónapos kamatozású Féléves Kincstárjegy, valamint a hároméves futamidejű, változó kamatozású Prémium €uró Magyar Államkötvény. Mindezeken túl Start értékpapír számlavezetésre illetve Tartós Befektetési Szerződés kötésére is van lehetőség. Ezáltal a kamatadó fizetési kötelezettség akár teljes mértékben elkerülhető.

 

Szerdánként hosszított nyitvatartással, 18 óráig tart nyitva az Állampénztári Iroda. Lehetőség van on-line időpont-foglalásra is, melynek köszönhetően az ügyfelek várakozás nélkül intézhetik ügyeiket. Az értékpapírral kapcsolatos általános kérdésekről, valamint az értékpapír ügyintézésről a Kincstár honlapja (www.allamkincstar.gov.hu) nyújt részletes felvilágosítást. Az Állampénztári Iroda készséggel áll a jelenlegi és leendő ügyfelek rendelkezésére. Személyesen a Békéscsaba, Dózsa György út 1. szám alatt, telefonon a 66/447-344-es számon vagy e-mailben az api.bek@allamkincstar.gov.hu címen lehet érdeklődni a páratlan befektetési lehetőségekről.

 

Békéscsaba, 2013. január 25.

 

Magyar Államkincstár
Békés Megyei Igazgatóság

 

 

Tájékoztató

 

A Kormány az államadósság finanszírozására célul tűzte ki a hazai lakosság állampapír állományának növelését. Az állam biztos pénzügyi partner mindenki számára, ugyanis az állampapírok jelentik a legbiztonságosabb és az egyik legmagasabb hozamú befektetési lehetőséget.

A Magyar Állampapírok kettős biztonságot nyújtanak, így a legbiztonságosabb befektetési lehetőségnek számítanak Magyarországon. Az ok egyszerű: lejáratkor a tőke teljes összegére, valamint az esedékes kamatokra – értékhatártól függetlenül – teljes körű az állami garancia. Nincs forgalmazói kockázat sem, hiszen a forgalmazó Magyar Államkincstár 100 százalékban állami tulajdonú szervezet. Ha a külföldieknek megéri magyar állampapírt vásárolni, akkor fontos, hogy a hazai lakosság is úgy gondolja, hogy ez számára is jó befektetési lehetőség. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a belföldi magánszemély részére kifizetett hozam a belföldi jövedelmet növeli és csökken az ország devizakitettsége.

A Magyar Államkincstár Állampénztári Irodáiban igen változatos állampapír kínálatból lehet választani. Mindenki megtalálhatja a számára megfelelő befektetési lehetőséget attól függően, hogy mennyi időre szeretné lekötni a pénzét. Az úgynevezett kincstárjegyek (Diszkont-, Féléves-, Kamatozó Kincstárjegy) két hét és 12 hónap közötti futamidejű, rövid lejáratú állampapírok. Az államkötvények futamideje ennél jóval hosszabb, 3 évtől 15 évig is terjedhet, tehát azok részére ideális, akik hosszabb távon szeretnék biztos helyen tudni a pénzüket.

Kizárólag a Kincstár forgalmazza a rendkívül kedvező 3, illetve 5 éves lekötésű Prémium Magyar Államkötvényt. 2012. decemberétől a  Kincstár is forgalmazza a Prémium €uró Magyar Államkötvény hároméves futamidejű, változó kamatozású állampapírt. A hagyományos értékpapír-számlákon kívül nyithatók adókedvezményre jogosító Tartós befektetési számlák, továbbá az életkezdési támogatás (Babakötvény) befektetésére Start értékpapír-számlák.

Fontos változás 2012. október 1-jétől, hogy ettől az időponttól kezdődően Start értékpapír-számla csak a Kincstárnál nyitható. Eddig kizárólag a 2005. december 31. után született gyermek javára lehetett számlát nyitni, ezt követően a szabályozás lehetővé teszi, hogy a korábban született gyermekeknek is nyitható legyen. Ebben az esetben azonban nincs egyszeri állami támogatás, és huszonötezer forintot a számla megnyitásakor be kell fizetni. A számlát nyitóknak azonban így is előnyös az ily módon történő takarékosság, hiszen évente megkapják a befizetések 10 százalékát, a maximum 6.000 forint állami támogatást, illetve a gyermek 18 éves koráig a számlán elhelyezett összeg mentes a kamatadó alól.

Fontos kiemelni, hogy a Kincstárban az értékpapír-számlanyitás és a számlavezetés – a 2012. évi CXVI. tv. szerinti pénzügyi tranzakciós illetéken túl – ingyenes. Az értékpapírszámla megnyitását követően az ügyfelek kényelmesen, akár otthonról is intézhetik ügyeiket a WebKincstáron (interneten) vagy a TeleKincstáron (telefonon) keresztül. Az Állampénztári Irodánkat személyesen felkereső ügyfeleket hétfőn, kedden és csütörtökön reggel 08:00 órától 16:00 óráig, szerdánként 18:00 óráig, péntekenként 15:00 óráig, hosszított nyitva tartással várjuk. Lehetőség van a Kincstár honlapján keresztül előzetes időpont-foglalásra, melynek köszönhetően várakozás nélkül, soron kívül intézhetik ügyeiket.

A Magyar Államkincstár Békés Megyei Igazgatóságának Állampénztári Irodája Békéscsaba, Dózsa György út 1. alatt található. Munkatársaink telefonon keresztül is készséggel állnak a meglévő illetve leendő ügyfelek rendelkezésre: 06-(66)-447-344.

Az értékpapírral kapcsolatos általános tudnivalókról, értékpapír ügyintézésről, elérhetőségekről tájékozódni lehet a Kincstár honlapján is (www.allamkincstar.gov.hu).

Bízunk benne, hogy egyre többen élnek majd a Kincstár által kínált megtakarítási lehetőségekkel, és keresik fel Állampénztári Irodánkat.

 

Magyar Államkincstár
Békés Megyei Igazgatóság